Wisselreserves dalen naar dieptepunten van vóór $ 61K: 5 dingen om deze week in Bitcoin te bekijken

Hodlers zijn geduldig temidden van waarschuwingen dat een voortzetting van Bitcoin’s bull run „enige tijd“ kan duren dankzij gemengde berichten van on-chain indicatoren.

Bitcoin ( BTC ) ziet een voorzichtige start van de week, nu de macro-markten aarzelen en de Turkse valuta van de ene op de andere dag 15% van zijn waarde verliest.

Na een teleurstellend weekend met een afwijzing van $ 60.000 , heeft Bitcoin nog geen indruk gemaakt op handelaren, die de komende dagen zijwaartse actie verwachten.

CoinTelegraph bekijkt vijf factoren die van invloed kunnen zijn op hoe de prijsactie van Bitcoin evolueert naarmate een nieuwe week vordert.

Alles rustig tussen de aandelen

Het beeld over de aandelen is er maandag een van aarzeling, aangezien de bezorgdheid over de obligatierente blijft bestaan ​​en het coronavirus bijt.

Het is een bekend beeld geworden voor veel Aziatische markten die met een bescheiden beweging opengingen. Een stijging van de economische activiteit zal waarschijnlijk zorgen voor obligaties met een 10- jaarsrente op staatsobligaties van al 1,7% in de Verenigde Staten, na een snelle stijging in de afgelopen weken.

Met een andere toon onthulde China dat het meer geld te besteden had aan financiële versoepeling, iets waarvan ambtenaren beweren dat het het risico zal verminderen in plaats van er iets aan toe te voegen.

“Dit zal niet alleen zorgen voor positieve prikkels voor economische spelers, maar ook bij tot een klimaat minder kans om te paaien financiële risico’s,” Yi Gang, gouverneur van de Chinese centrale bank, de People’s Bank of China (PBoC), zei in het weekend.

Tegelijkertijd zien meerdere rechtsgebieden een terugkeer naar of voortzetting van de blokkering van het coronavirus, te midden van woede over het gebrek aan vooruitgang bij het opheffen van beperkingen op individuele vrijheden ondanks de introductie van vaccins en het begin van de lente.

Los daarvan zag de onrust voor Turkije dat zijn nationale valuta, de lira, 15% verloor zodra de handel werd geopend. De omstreden economie profiteerde niet van een dip in het sentiment nadat president Recep Tayyip Erdogan nog een andere chef van de centrale bank had ontslagen.

„Turkije kiest de slechtste tijd om de centrale bankier te ontslaan“, reageerde marktcommentator Holger Zschaepitz

“Erdogan verwijderde de havikachtige gouverneur Agbal en verving hem door een professor die zegt dat hoge rentetarieven inflatie veroorzaken. Oplopend VK-tekort, uitgeputte valutareserves en inflatie van 16% maken een valutacrisis waarschijnlijker. „