Hvorfor hårdnose Bitcoinere kan lære at elske DeFi

Jeg vil tale om stabling af sats.

 

Det er en simpel idé: akkumuler formue over tid ved at dyrke din stak bitcoin (BTC) og HODLing. Folk kan stable ved at købe bitcoin regelmæssigt eller tjene det gennem arbejde eller belønninger. Nøglen er, at den er stabil og bevidst med et øje for den langsigtede. Hvis visionen om en decentral økonomi vinder ud, er det vigtigt, at bitcoin fortsat etableres som et primært middel til at spare og opbygge velstand.

 

Konceptet med stabling undgår den vilje spekulation med det oprindelige møntofferboom, indbegrebet af „wen moon“ og lignende memer. Det er meget mere i tråd med grundprincipperne, der understøtter „realøkonomien“. Evnen til at spare penge er en væsentlig komponent i ethvert finansielt system. At etablere flere muligheder for, at folk får forudsigelige, men anstændige afkast på deres bitcoin, er, hvordan vi virkelig begynder at skifte den måde, som verden handler med penge på.

 

Og det er grunden til, at bitcoinere, der stabler sats, bør se hårdt på de decentraliserede finansieringsplatforme (DeFi), der ser eksplosiv vækst på Ethereum. Mens optikken måske husker den vilde spekulation i 2017, er sandheden, at meget af væksten i DeFi er drevet af de samme sunde pengeprincipper som stabling.

 

Støtte til gode projekter, uanset hvor de er

 

Bitcoins nytte og jordforbindelse som hårde penge adskiller det fra det meste af kryptoskummet fra de sidste mange år. Havet af producerede hvidbøger fra Ethereum har givet relativt få arbejdsprojekter, og endnu færre, som nogen uden for kryptoverdenen ville kalde anvendelige.

 

Uanset Bitcoins fordele er jeg registreret og siger, at jeg er en monetær maksimalist, ikke en Bitcoin maksimalist. Jeg tror, ​​at finansiering er en menneskerettighed, ligesom tale og samling, og at vi har brug for et retfærdigt og gennemsigtigt finansielt system, der bemyndiger enkeltpersoner, ikke magtfulde mellemmænd. Så mens jeg tror på Bitcoins sundhed og dets evne til at hjælpe med at omforme finansiering, vil jeg støtte ethvert projekt, der fremmer denne ultimative vision for et nyt økonomisk system.

 

STABLING AF SATS ER OM STADIG, GRADUELT, DOGGEDLIG AKKUMULERING AF RYGDIGHED OVER TID. OG DEFI ER I DEN SAMME ÅND, NÅR RETTIGT GENNEMFØRES.

 

Det faktum, at Ethereum ikke er Bitcoin, at det konsekvent har drevet hype og bobler, og at det stadig ikke har fundet en brugbar langsigtet løsning til skalerbarhed, betyder ikke, at det ikke giver noget af værdi. Faktisk udfører Ethereums øverste DeFi-platforme noget virkelig spændende og innovativt arbejde, og de har løftet om at fremme årsagen til en decentral fremtid af penge.

 

MakerDAO fungerer som en kreditfacilitet, der driver likviditet og tilskynder til mere udlån, når renten er lav. Compound med sine udviklerfokuserede renteprotokoller muliggør traditionelle bankers opsparings- og lånefunktioner. På mere uklarheder tilbyder projekter som Synthetix en version af derivathandel. Sammen repræsenterer disse platforme kimen til et nyt finansielt system.

 

Frø af en decentral økonomi

 

På dette tidspunkt kaster mange af jer, der kun kender mig som Bitcoiner, øjnene op og tegner sammenligninger med ICO’er og tulipaner. Projekter med navne som $ YAM og $ TENDIES inspirerer ikke tillid, ved jeg det. Men grav lidt om, hvad DeFi er og gør, og de fundament, der er lagt, og du vil blive behageligt overrasket. DeFi er meget ægte, og det er værd at udforske og forklare.

 

Stacking af sats handler om støt gradvist at akkumulere rigdom over tid. Og DeFi er i samme ånd, når det er korrekt implementeret (aldrig en sikker ting i Ethereum-samfundet). Det er grundlæggende finansiering: DeFi lader folk gøre ting, de allerede gør gennem banker, investeringsforeninger og andre finansielle institutioner. Men gjort rigtigt, det tilbyder disse tjenester på en måde, der er mere retfærdig, mere gennemsigtig og mere givende. Så det er ikke en overdrivelse at sige, at DeFi er en allieret med at opnå en vision, den deler med bitcoin: en tillidsløs verden af ​​demokratiseret, selvsuveræn finansiering.

 

Det ville være nærsynet og selvdestruerende at ignorere DeFi’s potentiale til at fremme et mål, der trods alt deles af os alle. Det ville være endnu mere selvdestruktivt at ignorere reelle muligheder for at få penge til at arbejde, som når der er en måde for BTC-indehavere at tjene gennem tværkædebroer som tBTC.

 

Som Bitcoinere vil vi altid tro på vigtigheden af ​​sunde penge og i Bitcoin-blockchain som den bedste teknologi til at lette det. Der er masser af risiko i Ethereum og i DeFi. Potentielle investorer skal altid gøre deres due diligence. Men jeg er her for at fortælle dig, at DeFi er rigtigt. Det er en boble, men det er ikke bare endnu en boble. Og selvom der absolut er „DeFi“ -platforme, der vil gå ned og brænde, er mange af koncepterne sunde. Der er reelle muligheder for folk at tjene ved at sætte deres penge på arbejde – og hvor det er sandt, vil investering og vækst følge.