Hvordan forbli lønnsom gjennom halveringen av Zcash

Den kommende halveringen av Zcash kan hjelpe ZEC til å redusere den årlige inflasjonsraten og gjøre mynten mer lønnsom for gruvearbeidere.

Belønning halvings er et vanlig element i mange forskjellige former for cryptocurrency, kjent for å typisk påvirke en mynts forsyning, vanskeligheter og pris. For mange kryptovalutaer er disse halveringsmekanismene innebygd i koden for å senke generasjonsraten og inflasjonen, noe som kan bidra til å forlenge myntenes levetid til og med midt i økt etterspørsel.

Det var dette som skjedde med Bitcoin-nettverket i mai da blokkbelønningen ble halvert for tredje gang og ble redusert til 6,25 Bitcoin ( BTC ). Nå er det Zcash sin tur, ettersom nettet til den digitale eiendelen er satt til å gjennomgå sin første halvering en gang i november – så snart den 1.046.400. blokken er utvunnet.

Her er en nærmere titt på den kommende halveringen av Zcash; hva det vil bety for kryptoens verden; og hvordan du kan gå for å maksimere lønnsomheten utover hendelsen.

Hva er Zcash?

Zcash ( ZEC ) ble lansert i 2016 som et bevis-of-work cryptocurrency som bruker skjermede transaksjoner for å beskytte brukerinformasjon. Det er for tiden rangert som den 24. største krypto etter markedsverdi i følge CoinMarketCap.

Zcash prisoversikt

I likhet med Bitcoin er den totale tilførselen av Zcash begrenset til 21 millioner, noe som betyr at bare 21 millioner mynter noensinne kan utvinnes. Blokkbelønningen for Zcash er satt til å bli halvert fra 6.25 ZEC til 3.125 ZEC senere i år – noe mange forventer å hjelpe den unormalt høye inflasjonsraten.

Inflasjonsgraden til Zcash

Kanskje den største kritikken av Zcash til dette punktet har vært inflasjonsraten, som er betydelig høyere enn for sine kolleger – ZECs årlige inflasjonsrate ligger for tiden på 26,53% ved skriving av denne artikkelen, ifølge datakilden ViewBase. Dette innebærer at den sirkulerende tilførselen av Zcash øker med omtrent 26,5% årlig – mens de fleste andre former for krypto varierer fra mellom 1,8% og 7%.

Det forventes at halveringen vil hjelpe dette, siden inflasjonen i hovedsak vil bli kuttet i halvparten sammen med blokkbelønningen.

Zcash halverings boost

Med tidligere halvinger av forskjellige kryptos ser vi generelt en positiv innvirkning på pris både før og etter hendelsen – spesielt med de tre Bitcoin-halvingene som har funnet sted fram til dette tidspunktet. Analytikere forventer at halveringen av Zcash og det påfølgende fallet i inflasjonen vil vekke et etterlengtet prishopp for eiendelen.